Prima pagină » Despre proiect
de Dan Arsenie

De ce On / Off?

Războiul din Ucraina și stoparea furnizării de gaze de către Rusia au generat o criză energetică europeană începând cu 2022, care a dus la creșterea prețurilor la gaze, petrol și energie, ceea ce s-a tradus în scumpiri în mai toate domeniile, de la alimente la transporturi.

Importanța accesului liber la energie ieftină a devenit mai clară ca oricând.

În acest context geopolitic și economic, România are șansa de a deveni un producător major de resurse energetice și energie, devenind exportator și totodată un factor de stabilitate în regiune.

România are de partea sa geografia, fie că ne referim la potențialul eolian de la Marea Neagră, la hidroenergia generată de Dunăre și de marile râuri sau la zăcămintele bogate în petrol și gaze naturale. Potrivit rapoartelor British Petroleum din 2021, România se află pe locul 2 în Uniunea Europeană în ceea ce privește cantitatea de gaze naturale din subsolul său, după Olanda, și pe locul 1 în UE la rezervele de petrol.

Fie că sunt căutate resurse clasice în locuri noi (ca de exemplu gaze naturale în Marea Neagră) sau că se pregătesc investiții în surse de energie regenerabilă (solară, eoliană, hidroenergie, geotermală) sau nucleară, România este în acest moment într-un punct cheie al dezvoltării sale.

Prin urmare, o evaluare a resurselor României, de la cele clasice (combustibili fosili), la cele verzi / alternative, va crea o imagine mai clară asupra rolului pe care țara noastră îl poate juca pe scena energetică a Europei.

Echipa de proiect

Andreea Dogar, reporter GreatNews. Lucrează în presa centrală din 2008 și a scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”.

Scrie cu plăcere reportaje și portrete și crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. E interesată în special de temele sociale, economice, de egalitatea de șanse și de domenii precum știința și turismul.

Ionuț Fantaziu este reporter GreatNews. A fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News. De asemenea, a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.

@ 2023 – Toate drepturile rezervate – GreatNews.ro