Prima pagină » On / Off – un proiect editorial GreatNews. Ce resurse energetice are România și ce face cu ele

On / Off – un proiect editorial GreatNews. Ce resurse energetice are România și ce face cu ele

de Andreea Dogar
energie pământ

Războiul din Ucraina și stoparea furnizării de gaze de către Rusia au generat o criză energetică europeană începând cu 2022, care a dus la creșterea prețurilor la gaze, petrol și energie, ceea ce s-a tradus în scumpiri în mai toate domeniile, de la alimente la transporturi.

Importanța accesului liber la energie ieftină a devenit mai clară ca oricând.

În acest context geopolitic și economic, România are șansa de a deveni un producător major de resurse energetice, devenind exportator și totodată un factor de stabilitate în regiune.

România are de partea sa geografia diversă, având acces la potențialul eolian de la Marea Neagră și din Dobrogea, la hidroenergia generată de Dunăre și de marile râuri sau la zăcămintele bogate în petrol și gaze naturale.

Fie că sunt căutate resurse clasice în locuri noi (ca de exemplu gaze naturale în Marea Neagră) sau că se pregătesc investiții în surse de energie regenerabilă (solară, eoliană, hidroenergie, geotermală) sau nucleară, România este în acest moment într-un punct cheie al dezvoltării sale.

Prin urmare, o evaluare a resurselor sale, de la combustibilii fosili la energiile verzi / alternative, va crea o imagine mai clară asupra rolului pe care țara noastră îl poate juca pe scena energetică a Europei.

Pe parcursul următorului an, GreatNews va analiza cele mai importante resurse energetice ale României și potențialul acestora în cadrul proiectului editorial On / Off.

Seria de articole va include reportaje despre unele dintre cele mai importante investiții și proiecte din țară, interviuri cu specialiști și experți, grafice și statistici cu cele mai recente date obținute din surse oficiale.

Vom încerca să răspundem la întrebări precum Ce rezerve de gaze naturale, petrol și cărbune are România?, Care sunt regiunile cu potențial eolian, solar și geotermal major? sau Care este impactul pe care îl are asupra mediului folosirea diverselor tipuri de resurse energetice?

Sperăm că, accesând articolele din cadrul proiectului, cititorii vor fi la curent cu cele mai noi știri din domeniu și că totodată vor afla informații utile care îi vor ajuta să ia cele mai bune decizii cu privire la modul în care ei și familiile lor utilizează diverse resurse energetice.

Ca să aflați când publicăm un articol nou vă așteptăm în grupul de WhatsApp On / Off și pe pagina de Facebook a proiectului.

Postează un comentariu

@ 2023 – Toate drepturile rezervate – GreatNews.ro