Prima pagină » Investiție de peste 16 milioane de euro la hidrocentrala Porțile de Fier I

Investiție de peste 16 milioane de euro la hidrocentrala Porțile de Fier I

de Andreea Dogar
hidrocentrala porțile de fier I

Hidroelectrica a anunțat finalizarea unor lucrări în valoare de 82,7 milioane de lei, echivalentul a 16,6 milioane de euro, la hidrocentrala Porțile de Fier I.

Este vorba despre lucrări de protecție suplimentară la barajul deversor Porțile de Fier I. Lucrările au fost necesare pentru creșterea duratei de viață a deversorului barajului Porțile de Fier I.

„Contractul pentru realizarea investiției s-a derulat pe o perioadă de doi ani, realizarea efectivă a lucrărilor în amplasament necesitând 6 luni. Vorbim de o intervenție complexă la acest obiectiv, intervenție care a necesitat experiență și competențe tehnice ridicate. Este o realizare importantă, care demonstrează angajamentul Hidroelectrica de a dezvolta și moderniza infrastructura energetică a României și pentru a asigura un sistem energetic durabil și sigur pentru generațiile viitoare” a declarat Bogdan Badea, președintele Directoratului Hidroelectrica, citat într-un comunicat de presă.

Necesitatea execuției lucrărilor de protecție suplimentară la barajul Porțile de Fier I a apărut în anul 2008, când în urma unui control au fost constatate eroziuni.

Lucrările au fost realizate în comun de către beneficiarii român și sârb ai amenajării SHEN Porțile de Fier I, în conformitate cu prevederile acordurilor dintre cele două state.

Barajul deversor Porțile de Fier I, situat pe Dunăre la km 943, aval de localitatea Șip, de pe malul drept, și amonte de localitatea Gura Văii, de pe malul stâng, a fost construit de România în colaborare cu Republica Serbia și face parte din Sistemul Hidroenergetic și de Navigație (SHEN) Porțile de Fier I.

Dacă acest articol vi s-a părut interesant, v-ar putea plăcea și:

Producători de energie eoliană în România. Lista completă a centralelor în 2024

Foto: CrniBombarder!!! / Wikipedia.org

Articole asemănătoare

Postează un comentariu

@ 2023 – Toate drepturile rezervate – GreatNews.ro