Prima pagină » Liceul tehnologic și spitalul din orașul Deta vor fi încălzite cu energie geotermală. Investiție de 4,4 milioane de euro din fonduri europene

Liceul tehnologic și spitalul din orașul Deta vor fi încălzite cu energie geotermală. Investiție de 4,4 milioane de euro din fonduri europene

de Andreea Dogar
energie geotermală

Liceul Tehnologic „Sfântul Nicolae” și Spitalul orășenesc din orașul Deta, județul Timiș, vor fi încălzite cu ajutorul energiei geotermale, a anunțat primăria.

Primăria Deta a câștigat un proiect de peste 4,4 milioane de euro prin care liceul și spitalul din oraș vor beneficia de sisteme noi de încălzire pe bază de energie geotermală.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare Axa Prioritară 1.1. „Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei regenerabile”.

Finanțarea este de 100%, contribuția primăriei fiind zero.

Puterea instalată din surse regenerabile de energie realizată prin proiectul de investiții va fi de 925 KW astfel încât producția anuală de energie verde realizată cu ajutorul echipamentelor de producție realizate prin proiect va fi de 1.539 MWh/an.

Dacă acest articol vi s-a părut interesant, v-ar putea plăcea și:

Producători de energie eoliană în România. Lista completă a centralelor în 2024

Foto: neanet / pixabay.com

Articole asemănătoare

Postează un comentariu

@ 2023 – Toate drepturile rezervate – GreatNews.ro